Aktuelt

Grøn Børneklub skaber fællesskab og inklusion gennem bæredygtighed

En gruppe beboere i Saralystparken har sat sig for at forene børn og familier omkring en fælles interesse for naturen.

 

I hjertet af Saralystparken har en gruppe dedikerede beboere dannet Grøn Børneklub, der har til formål at skabe et stærkt fællesskab og fremme miljøbevidsthed og bæredygtighed blandt børn og deres familier. Vera Davis, pædagog og en af initiativtagerne bag klubben, fortæller, hvordan det hele begyndte. "Grøn Børneklub begyndte i august 2022, da en beboer kontaktede mig. I fællesskab fik vi dannet en gruppe på tre, som mødes en gang om måneden for at planlægge aktiviteter, der finder sted den sidste onsdag i hver måned."

 

Klubbens filosofi er at holde aktiviteterne i børnehøjde og lade børnene styre tempoet.

"Vi tror på, at kendskab til og bevægelse i naturen er afgørende for at udvikle en dybere kærlighed til den," fortæller Vera Davis.

 

 

Alle må være med

Grøn Børneklub stræber efter at inkludere alle, uanset baggrund eller økonomisk situation. Aktiviteterne har til formål at skabe en atmosfære, hvor børn og familier kan lege og lære sammen. Grøn Børneklub når ud til potentielle deltagere via forskellige kanaler. Klubben administrerer en Facebook-gruppe, hvor de deler opdateringer og information om kommende aktiviteter. Derudover bruger de også lokale Facebook-grupper som Saralystparkens gruppe. Gruppen distribuerer også flyers i opgangene, og medlemmer af klubben tager personligt ud og banker på dørene for at skabe forbindelser og besvare spørgsmål.

 

 

Støtte til gruppen

Grøn Børneklub modtaget en økonomisk bevilling på 10.000 kroner fra Aarhus Kommunes klima-pulje. Midlerne bliver brugt til at finansiere materialer, udflugter, køb af jord og planter samt honorar til en naturvejleder, som guider flokken ind i naturen. Det giver klubben mulighed for at skabe autentiske oplevelser og læring om natur og bæredygtighed.

 

Grøn Børneklubs dedikation til at inkludere alle og gøre bæredygtighed tilgængelig for enhver er et inspirerende eksempel på, hvordan lokale initiativer kan gøre en forskel i samfundet. Hvis du er interesseret i at deltage, kan du finde gruppen på Facebook – søg på ’Grøn børneklub Saralystparken’.