Telefon
87 406 700
E-mail
post@alboa.dk
 

ALBOA digitaliserer samtlige 7200 boliger

Stort digitaliseringsprojekt undervejs: Fremtidige besparelser er baggrunden for, at ALBOA i løbet af 2018 digitaliserer samtlige boliger.
ALBOA digitaliserer samtlige 7200 boliger

Fra 2019 findes ALBOAs boliger ikke kun i virkeligheden, men også i digital form. Digitaliseringen af ALBOAs 7200 boliger har været et ønske gennem mange år og i takt med den generelle digitalisering i samfundet omkring os, er behovet blevet mere og mere aktuelt.

Der er mange gode grunde til at sætte dette store og omfattende projekt i gang. Den helt primære grund er, at ALBOA – og dermed beboerne – kan opnå store fremtidige besparelser.

Med præcise digitale opmålinger af boliger og afdelinger kan ALBOA lave præcise udbud på de håndværksarbejder, der skal udføres i vores boliger - blandt andet i forbindelse med fraflytninger. Eller – med andre ord: Jo mere præcist, ALBOA kan udpege en opgave, jo billigere kan vi få den.
                    
Stor investering giver større besparelser
I enstemmighed godkendte ALBOAs organisationsbestyrelse i oktober 2017 digitaliseringsprojektet, som har en samlet pris på 5.600.000 kroner. Det er beboerne, som i første omgang kommer til at betale udgiften. Det sker over huslejen i løbet af de næste tre år. Til gengæld kan beboerne se frem til at få alle besparelserne i forbindelse med afdelingernes nødvendige og løbende håndværksarbejder; malerarbejde, gulvafslibning, rengøring og så videre.

”Vi er meget stolte af projektet, som betyder, at ALBOA for alvor træder ind i den digitale verden,” fortæller Kim Schmidt Jensen, næstformand i ALBOAs bestyrelse. ”Det er en verden med mange spændende muligheder, og erfaringerne fra andre boligorganisationer viser, at præcise udbud giver gedigne besparelser på håndværksarbejder. Det er besparelser, som udelukkende vil tilfalde afdelingen og beboerne."
 
Mange anvendelser
Digitaliseringsprojektet er også et væsentligt element i den strategi - og effektiviseringsplan, som ALBOAs bestyrelse har vedtaget. ALBOA kan nemlig også anvende de digitaliserede tegninger i mange andre sammenhænge:
 
Søgbarhed: Opdaterede tegninger der let kan findes i vores systemer.

Præcision: Præcise tal på alle bygningsdele betyder, at ALBOA kan udarbejde mere eksakte vedligeholdelses- og driftsplaner. Samtidig kan nye lejere få et præcist billede af, hvordan en bolig er indrettet.

Smidighed: ALBOA kan levere digitale tegninger til rådgivere og samarbejdspartnere i forbindelse med renoveringsopgaver.


Projektet har været i udbud i løbet af sommeren, og ALBOA valget er faldet på rådgivningsfirmaet Eseebase, som ALBOA altså har indgået aftale med. Det er et stort projekt, og derfor er arbejdet inddelt i otte forskellige puljer, som vi tager i bidder. ALBOA og Eseebase er netop begyndt på de første tre puljer.

ALBOA forventer, at digitaliseringsprocessen er færdig 1. januar 2019. Det betyder, at de nye, billigere udbud kan begynde ved årsskiftet 2019/2020.

Hvad betyder digitaliseringen konkret for mig og min afdeling?
 
Inden arbejdet begynder i din afdeling, deltager din varmemester i et informationsmøde med Eesebase. Samtidig udsender ALBOA orienteringsskrivelser til afdelingen. Langt de fleste beboere vil formentlig slet ikke opdage noget. Nogen vil opleve, at medarbejdere Eseebase er i området for at fotografere facader.
For at sikre at de digitaliserede tegninger er i overensstemmelse med de faktiske forhold, vil Eseebase i samarbejde med afdelingens varmemester udvælge nogle få boliger til opmåling. I disse tilfælde vil varmemesteren træffe aftale med den enkelte beboer om adgang.

Har du spørgsmål?

Har du behov for yderligere information, er du naturligvis velkommen til at kontakte administrationen.

 

 

 

Tilbage til Nyheder Skrevet den 16/01-2018

 

Nyheder

Nye vedtægter for ALBOA
Pensionistfest med kavalergang
Kærgårdsparken vil renovere for 110 mill. kr.
Ja til afdelingsammenlægning og renovering i to Vibyafdelinger
Abildgade renoverer for 85,7 mill. kroner