Telefon
87 406 700
E-mail
post@alboa.dk
 

Intim Ester Brohus i Tranbjerg

”Musik på hjemmebanen” er et nyt begreb i Aarhus. Det er et forsøg, der går ud på at bruge fælleshuse og selskabslokaler rundt om i afdelingerne som lokale kulturhuse. Onsdag aften i denne uge var første forsøg i ALBOA og lad det være sagt med det samme - det var en kæmpe succes.
Intim Ester Brohus i Tranbjerg

Omkring 65 beboere fra ALBOA valgte at bruge en onsdag aften i februar i selskab med en lille kvinde på 155 cm. Countrymusikkens danske dronning, Ester Brohus havde taget turen fra Hedensted til Tranbjergparkens selskabslokale. Sammen med hendes faste guitarist, Mikkel Bøggild gav hun os en forrygende aften med en intim og nærværende koncert, hvor der var mulighed for spørgsmål og dialog mellem kunstneren og publikum. Der var nærmest dagligstuestemning i lokalet, og det må give arrangørerne gode argumenter for at fortsætte ”Musik på hjemmebanen”.

Initiativet til forsøget er taget af boligforeningerne i Aarhus i samarbejde med BL - Danmarks Almene Boliger. En kontakt til ROSA/SPOT (Dansk Rock Samråd), der har kontakter til alle dele af musiklivet, har betydet, at man i fællesskab har fundet frem til den model, der nu afprøves.
I alt laves fire koncerter, to hos ALBOA i Tranbjergparken og Råhøjparken i Stavtrup samt to hos Boligkontoret Aarhus’ afdelinger i Reginehøj og Frydenlund. Det er beboerlokaler med plads til 60-70 tilskuere, hvor beboere for en beskeden entré på kr. 25 kan komme til dette specielle møde med Ester Brohus.

Konceptet ér en rigtig god idé, der trækker tråde tilbage til det gamle forsamlingshus - og kun fantasien sætter grænser for de oplevelser, man kan tilbyde os beboere fremover, jeg nævner i flæng: foredrag, fortælleaften, Irsk aften, ”Visens Venner”, kammermusik - ja selv mindre teaterstykker, dilettantspil o.l. kunne praktiseres. Alt efter underholdningstypen kunne det kombineres med små caféborde, en lille anretning osv.

Det er klart, at sådan et arrangement kræver, at den stedlige afdelingsbestyrelse er med på ideen, og Tranbjergparkens bestyrelse havde taget opgaven alvorligt. Der var linet op med kaffe og the, øl, vin og vand - alt sammen til rimelige priser, og der var lige kræset lidt med chips på bordene.
 

Stor tak for et, på alle måder, fantastisk arrangement - håber ikke det bliver sidste gang.

 

PS! Sidste arrangement i denne omgang er i aften - torsdag den 8.2.218 kl. 19.30 i Råhøjparken, Stavtrup.

 

 

Jan Rasmussen//ALBOA

Tilbage til Nyheder Skrevet den 08/02-2018

 

Nyheder

Affald og genbrug
Nye vedtægter for ALBOA
Pensionistfest med kavalergang
Kærgårdsparken vil renovere for 110 mill. kr.
Ja til afdelingsammenlægning og renovering i to Vibyafdelinger