Om ALBOA

Om ALBOA

ALBOA er en boligforening med boliger i Aarhus og Skanderborg Kommune. Vi udlejer, driver og udvikler 80 boligafdelinger med i alt 7.200 boliger. Vi har boliger til unge, enlige, ældre, familier og mennesker med handicap. I alt 12-15.000 mennesker bor i ALBOA.

 

ALBOA har et tyngdepunkt i det sydlige Aarhus, Viby og Højbjerg, men vi har også boliger i Vejlby, Galten og i midtbyen.

 

ALBOA har hovedsæde på Vestergårdsvej 15 i Viby. Her arbejder cirka 40 mennesker, mens i omegnen af 90 ejendomsfunktionærer arbejder ude i afdelingerne.

Dokumenter

ALBOAs historie

Vi har mere end 80 års erfaring

 

ALBOAs historie begynder den 1. januar 2011, men vores erfaring med administration af almene boliger går helt tilbage til 1942.

 

ALBOA er dannet ved en fusion af Viby Andelsboligforening, Højbjerg Andelsboligforening samt den mindre boligforening Bo & Liv. Den fusion skete altså 1. januar 2011.

Historien om det som i dag er ALBOA, begynder på en torsdag i 1942. Den 30. april 1942 stifter en gruppe mænd Viby Andelsboligforening. Godt et halvt år senere – den 18. november 1942 – stifter en anden gruppe mænd Højbjerg Andelsboligforening. I kredsen af initiativtagere er fabriksarbejdere, maskinarbejdere, arbejdsmænd, en barber, en murersvend og en tromlefører. Fra begyndelsen er formålet klart: ønsket er at gøre op med boligmangel, usle boligforhold og boligspekulanter. Med en boligforening er det lejerne selv, der bestemmer.

 

Der er sket meget siden. ALBOA er i dag på størrelse med en gedigen dansk provinsby – 7200 boliger og 12.000 – 15.000 beboere. Mange afdelinger har eget fælleshus med jævnlige aktiviteter. Antallet af ansatte er også vokset, og der er sket en professionalisering på mange områder. ALBOA har i dag 130 ansatte.

 

Men grundtanken er stadig den samme. Det afspejler sig blandt andet i ALBOAs værdier: Trivsel, ordentlighed og fællesskab.

 

...og nå ja - hvis du undrer dig over navnet, så står ALBOA for ALmen BOligorganisation Aarhus.

 

 

Kaj Lustrup 1958 1970

En tidligere formand: Kaj Lustrup var formand fra 1950 - 1971. Dengang kunne alle beboere komme til generalforsamlingerne. I dag er øverste myndighed ALBOAs repræsentantskab.